Viduržemio jūros skalaujamoje Maljorkos saloje galima pasilepinti ne tik šilta saule, jūra ir smėlio paplūdimiais. Čia sužavės ir skirtingi kraštovaizdžiai – žaliuojanti gamta ir snieguotos kalnų viršūnės.

„Tez Tour“ kelionių ekspertai šią kryptį rekomenduoja išsiilgusiems poilsio turistams, kurie nori pasimėgauti gamtos vaizdais – žydromis pakrantėmis, baltu smėliu, stačiomis uolomis ir ispaniška kultūra.

Palankus klimatas ir rudenį

Ispanija jau ilgą laiką nesitraukia iš patraukliausių poilsiautojų krypčių sąrašo, rodo „Tez Tour“ užsakymu atlikta reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa.

„Ispanija turistus vilioja visais metų laikais – poilsiautojai traukia ne tik į Madridą, Barseloną ar Malagą, bet ir į šalies salas, kurių klimatas palankus atostogauti net rudenį“, – sako Sigita Vaitelė „Tez Tour“ produkto vadovė.

Viena iš tokių krypčių – Maljorka, esanti Balearų salyne. Pasak S. Vaitelės, Maljorka yra draugiško klimato, todėl blogo metų laiko aplankyti šią salą nėra. Pavyzdžiui, rudenį čia temperatūra sušyla iki 20-25 laipsnių šilumos.

Paplūdimiai – skiriasi nuo regiono

Sala garsėja smulkaus ir balto smėlio paplūdimiais, krištolo skaidrumo jūra ir atsipalaidavusiu tiek vietinių, tiek turistų gyvenimo būdu. Skaičiuojama, kad ši sala turi 262 paplūdimius, kurių bendras ilgis siekia net 50 km.

„Maljorkos paplūdimiai skiriasi nuo žemyninės Ispanijos paplūdimių. Čia galima rinktis iš plačių, balto smėlio paplūdimių, kurie yra tinkami ramiam poilsiui su šeima. Taip pat čia gausu laukinių, akmenuotų, pasislėpusių uolėtose įlankose paplūdimių, kuriuose populiaru nardyti ir grožėtis povandeniniu pasauliu. Kiti paplūdimiai gali pasigirti žaliuojančia gamta – juose auga citrusų medžiai ir apelsinų giraitės“, – pristato S. Vaitelė.

Sunku nepastebėti ir natūralių paplūdimių, tokių kaip Es Trenc. Tai ilgas, smulkaus smėlio paplūdimys, skalaujamas turkio atspalvio jūros. Vaizdingas ir oloje esantis nedidelis žvyro paplūdimys Cala Tuent. Ši vieta tinka nardyti ir plaukioti burlente patyrusiems sportininkams. Na, o Cala Mesquida įlankoje yra vienas iš nedaugelio paplūdimių, kuriame sportuoja banglenčių entuziastai.

Išsaugota gamta

Maljorka – natūraliu gamtos grožiu dvelkianti sala. Ir nors didžioji dalis salos teritorijos yra pritaikyta turizmui, salos gamta yra išsaugota. Šioje Viduržemio jūros saloje galima išvysti įvairių kraštovaizdžių: snieguotų kalnų, vešlių miškų, pelkių, nacionalinių parkų, laukinių gyvūnų.

Maljorkos rytinėje pakrantėje, Porto Kristo miestelyje, esantys urvai, kurių ilgis siekia beveik 1200 metrų, o didžiausias gylis – 25 metrai po žeme, neabejotinai yra viena iš svarbiausių salos lankytinų vietų. Urvai slepia didelį požeminį Martelio ežerą, kuris laikomas vienu didžiausių požeminių ežerų pasaulyje.

Pasak kelionių ekspertės, Maljorkos sostinėje, Palmoje, verta aplankyti simbolišką XVI a. miesto pastatą – La Seukatedrą, prie kurios restauravimo prisidėjo ir pats Antonio Gaudi. Ryškus bažnyčios bruožas – gotikinis langas rytiniame pastato fasade. Jis buvo sudarytas iš daugiau kaip 1200 spalvotų stiklo fragmentų, o kai pro langą šviečia saulė, šviesa interjere išgauna žavingus, kaleidoskopinius atspindžius.

Išbandykite maljorkietišką virtuvę

Ekspertai sako, kad be paplūdimių, įlankų ir gamtos paveldo, Maljorka leidžia pažinti ir kulinarinę kultūrą. Tradicinis Maljorkos maistas yra sotus, daugiausiai gaminamas iš ėrienos, kiaulienos, žvėrienos, žuvies, šviežių vaisių ir daržovių, čia naudojama daug česnako, vietinių žolelių ir alyvuogių aliejaus.

Populiarūs ir ryžių patiekalai, pavyzdžiui, paelja arba šafranu pagardintas ryžių sultinys su kiaulienos, vištienos, triušienos gabalėliais, daržovėmis, grybais ir net sraigėmis. Maljorkoje mėgstamos jūros gėrybės, todėl būdami čia, paragaukite šviežių austrių, midijų, krabų, krevečių ir aštuonkojų.

„Maljorkos virtuvė yra neatskiriama nuo tradicijų ir vietinių ingredientų. Tačiau turėtumėte žinoti, kad jų ruošimas skiriasi pagal regionus, kurių Maljorkoje – net šeši: sostinė Palma, Serra de Tramuntana, Es Raiguer, Pla de Mallorca, Migjorn ir Llevant. Tad būdami vis kitame regione, tą patį patiekalą ragausite paruoštą skirtingais būdais, jausite skirtingą skonį“, – atkreipia dėmesį „Tez Tour“ atstovė.

Smaližiai turėtų paragauti ir vietinio Maljorkos deserto – ensaimada. Nuo XVII a. gaminamas desertas yra gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, vandens, miltų, kiaušinių, cukraus, mielių, kiaulės taukų bei padengtas trupučiu glaisto.

TOP3 populiariausios prekės skrydžiams:

Parašykite komentarą

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kad užtikrintume tinkamą svetainės veikimą, analizuotume naršymo statistiką, individualizuotume Jūsų naršymo patirtį bei tvarkytume Jūsų užsakymus. View more
Plačiau
Sutikti
Nesutikti
Privatumo ir slapukų politika
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Kas mes esame

Mūsų tinklalapio adresas yra: https://padebesiais.lt

Kokius asmeninius duomenis mes renkame ir kodėl tai darome

Komentarai

Kai lankytojai rašo komentarus tinklalapyje, mes renkame duomenis, matomus komentaro paskelbimo formoje, o taip pat lankytojo IP adresą bei naršyklės vartotojo įrašą, kad apsisaugotume nuo brukalų. Iš Jūsų el.pašto adreso gali būti sugeneruotas anonimizuotas duomenų įrašas (angl. hash) ir pateiktas Gravatar paslaugos teikėjui, norint patikrinti, ar Jūs naudojatės šia paslauga. Gravatar privatumo politika pateikiama čia: https://automattic.com/privacy/. Patvirtinus Jūsų komentarą, Jūsų profilio nuotrauka yra matoma viešai šalia Jūsų komentaro.

Kontaktų formos

Kontaktų formoje Jūsų pateikiami duomenys (tokie kaip vardas, el.pašto adresas), naudojami tiks atsakyti Jums el.paštu ir trečioms šalims neperduodami.

Slapukai (cookies)

Kai Jūs rašote komentarą šiame tinklalapyje, Jūs galite pasirinkti, ar norite, kad Jūsų vardas, el.paštas ir tinklalapis būtų išsaugotas slapukuose. Taip daroma Jūsų patogumui, kad Jums nereikėtų šių duomenų suvedinėti iš naujo, kiekvieną kartą kai komentuojate. Šie slapukai saugomi vienerius metus. Slapukų pagalba yra tvarkomas Jūsų IP adresas, naršymo informacija, tokia kaip aplankytos interneto svetainės sritys, svetainėje praleistas laikas ir pan.

Iš kitų tinklalapių įkeltas turinys

Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapio įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas. Šie tinklalapiai gali rinkti duomenis apie Jus, naudoti slapukus (cookies), trečiųjų šalių sekimo paslaugas ir stebėti Jūsų veiksmus su įkeltu turiniu, įskaitant ir tuos atvejus, kai turite paskyrą ir esate prisijungęs prie minėtų tinklalapių.

Su kuo mes dalinamės Jūsų duomenimis

Jūsų naršymo duomenimis dalinamės su Google sistema tinklalapio statistikos pildymo ir suasmenintos reklamos rodymo tikslais. Jei šiais duomenimis dalintis nenorite, prašome tai pažymėti slapukų nustatymuose.

Kaip ilgai mes saugome Jūsų duomenis

Jei parašote komentarą, jo tekstas ir metaduomenys yra saugomi neribotą laiką. Taip daroma todėl, kad galėtume atpažinti ir patvirtinti ateities komentarus automatiškai, vietoje administratoriaus patvirtinimo.

Jūsų teisės

Jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, arba kada nors rašėte čia komentarą, galite reikalauti gauti duomenų eksporto failą su visais asmeniniais duomenimis, kuriuos mes turime apie Jus, įskaitant ir tuos, kuriuos pats mums pateikėte. Jūs taip pat galite reikalauti, kad mes ištrintume visus mūsų turimus Jūsų asmeninius duomenis. Šie abu reikalavimai negalioja duomenims, kuriuos mes privalome išsaugoti pagal įstatymą administraciniams, teisiniams ar saugumo tikslams.

Kur mes siunčiame Jūsų duomenis

Lankytojų komentarai gali būti tikrinami naudojant automatinę brukalų paieškos paslaugą.

Kontaktinė informacija

info@padebesiais.lt
Save settings
Plačiau